UniMAP FOSS Day – 1st October 2010

Salam kpd semua,

Kelulusan telah diperolehi daripada Dato VC untuk mengadakan Hari Free Software/Open Source Software (FOSS) di UniMAP pada 1hb Oktober 2010. Semua dijemput hadir samada PELAJAR, STAF atau ORANG AWAM. Tujuan FOSS Day ini adalah untuk memperkenalkan FOSS kepada semua lapisan masyarakat tentang kebaikan dan kelebihannya. Selain itu juga Demo dan khidmat nasihat memasang dan menyelesaikan masalah diberikan secara PERCUMA! beserta DVD dan CD Ubuntu dan Ubuntu Ultimate Edition.

Antara aktiviti yang akan dijalankan: 1. Pembentangan dan Penerangan ttg FOSS oleh Prof. Madya Dr. R. Badlishah Ahmad, 2. Demo, 3. Pameran dan 4. Pertandingan.

Semua dijemput hadir untuk memeriahkan lagi UniMAP FOSS Day ini.

All are invited to join this FREE event!!

PS: Jika ada sesiapa yg berminat untuk terlibat di dalam aktiviti ini mohon dpt memaklumkan kepada saya di badli[at]unimap[dot]edu[dot]my.

Advertisements

4 thoughts on “UniMAP FOSS Day – 1st October 2010

  1. Alhamdulillah. Tahniah Dr Bad. Akhirnya tiba jugak event FOSS kat UniMAP. Saya doakan yang terbaik untuk event tu nanti. Buat kesedaran tentang etika penggunaan software, InsyaALLAH tu akan jadi selling point untuk FOSS. All the best for UniMaP team – from an UniMAP ex-graduate.

    • T. Kasih Archayl, ini pun setelah yakin ada staf yg dpt membantu.. 4 tahun lepas dok buat sorang2 saja.. alhamdulillah, sekarang dah ramai faham dan guna FOSS. Kerja ni tak larat buat sorang2.. sbb tu kena ada AJK yg pro-aktif dan rajin. Hopefully ada la orang yang akan datang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s