Ubuntu Ultimate Edition 2.7

Salam semua,

Semalam baru test2 Ultimate Edition (UE) 2.7.. install pada Dell Studio XPS, 8 core processors, RAM 3GB, HD 500GB… Memang……….. HEBAT… segala2 berfungsi dan ditambah dgn segala jenis desktop effect yang memukau mata. So insyaAllah lepas test apa2 yg patut guna UE 2.7, bole la digunakan utk bengkel linux pada 13 & 14 Julai nanti. Ye la.. nak bagi orang minat dgn GNU/Linux ni.. bukan dgn cara ajar Command Line sahaja.. kaedah ini membosankan, tetapi ajar guna GUI dan perkenalkan persisian2 yg alternatif kpd perisian Micro$oft baru la mereka ada semangat untuk menggunakan GNU/Linux. Tapi yela.. walaupun tunjuk mcm2 3D effect pad desktop pun masih ada yg tak berminat.. nak buat macamana? dah malas nak mencuba benda baru.. Ye la.. benda baru memang la susah..

Tapi usaha menggalakkan penggunaan GNU/Linux ini akan diteruskan bagi memberi peluang kpd mereka utk “bertaubat” menggunakan perisian CETAK ROMPAK!

W/pun Ubuntu UE 2.7.. mmg hebat dan tak rugi menggunakannya……. 🙂 So apa lagi CUBA jgn tak CUBA….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s