No COMPIZ on HP Mini 2140 or Sony Vaio Netbook

Salam semua,

Netbook HP  mini 2140 saya kembali dgn Ubuntu 10.04. Ingatkan nak install semula 9.04, tapi bila update dan enable compiz, skrin jadi “blank”. Semalam dah selamat install Ubuntu 10.04 semula. Walaupun tak boleh nak pusing2 desktop tapi ataupun nak guna pdfcube, tapi alhamdulillah 3D presentation boleh guna openoffice openGL (install melalui Synaptic Package Manager.. easy PC).. dan utk mencanteekkan Desktop, boleh guna Avant Manager… fuh.. memang menarik dan tertarik… compiz tak ada pun tak apa..

Sekian selamat mencuba…

Advertisements

2 thoughts on “No COMPIZ on HP Mini 2140 or Sony Vaio Netbook

  1. Aslm Dr… apa kahabq.. sihat kot no.. windu aih sama kawan kawan se UBUNTU masa kursus ari tu.. nak kene refresh balik ilmu yang belajar ari tu… kalau tak buat sahih lupa… kene plak dok sorang sorang… terpaksa godek godek sendiri la function dalam ubuntu tu.. anyway.. mmg layan aa pakai aplikasi Ubuntu nie.. 🙂 katakan TIDAK kepada window he he he

    • Salamualaikum, layan jangan tak layan.. insyaAllah bertambah ilmu.. baru boleh sebarkan kat lebih ramai org lagi. Yg penting.. hati tenang sbb guna sofwer yg HALAL…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s