Future of GNU/Linux – So Don’t be Afraid?

Apa lagi nak cerita tentang GNU/Linux ni…. kalau kata FREE (Percuma) semua macam buat tak kisah je… almaklum la.. penduduk Malaysia semua kaya raya!! so sofwer percuma ni tak main la….. (tapi hakikatnya.. kebanyakan guna PIRATE!!!)

So sambil mencari idea tentang apakah lagi maklumat2 yang boleh digunakan bagi meyakinkan rakyat Malaysia menggunakan GNU/Linux, terpanggil untuk mencari laman web Linus Torvalds (bapa kpd Linux kernel).. so jumpa la beliau di Wikepedia dan OSDL dimana beliau bekerja.

OSDL adalah sebuah syarikat yang dibiayai oleh syarikat2 besar seperti IBM, Fujitsu, Intel, AMD, CISCO, HP, NEC dan pelbagai lagi.. ini bukan calang2 syarikat. Kesemua syarikat ini menyokong penuh sistem GNU/Linux dan mereka yakin bahawa masa depan Sistem GNU/Linux mampu melonjakkan salah satu kemajuan ICT dekad ini atau mungkin kurun ini. Waktu ini pun, semakin banyak peralatan komputer menggunakan Linux sebagai Sistem Pengoperasian yang mantap, stabil dan percuma/bebas.

Oleh itu, rasanya perlu sama2 muhasabah diri dan BERUBAH untuk sesuatu yang memberi manfaat pada diri, keluarga, masyarakat dan negara. Sudah tentu perubahan itu sesuatu yang SEDIKIT sukar. Check This..

The future is Linux and Free Software SO Don’t Be Afraid to use it……… Mungkin laman web ini dapat membantu….

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s